Eskişehir Mihalgazi ilçesinde yaşayan Yaşar Kütük, yıllardır devam eden tarımsal ürün ve makineler satışının yanı sıra, hazırladığı kartvizitinde de yer alan ‘Eşek Cambazlığı’ işini yaparak ülkede artık yavaş yavaş tükenmekte olan bir iş kolunu sürdürüyor.

Yaşar Kütük, ayrıca kartvizit de bastırdığı eşek cambazlığı işinin yıllar önce babası tarafından yapıldığını, kendisinin de sürdürdüğünü anlattı. Zaman içinde cambazlık mesleğini geliştirdiğini anlatan 62 yaşındaki Kütük, “Yıllar önce maliyeciler bana ‘Yaptığınız iş nedir? diye sorunca cevap olarak eşek cambazlığı yaptığımı belirttim. Bu cevap karşısına şaşıran, böyle bir iş kolu olmadığını söyleyen maliyeciyi zor ikna ettim. Yaklaşık 30 yıldır eşek cambazlığını sürdürüyor. Sağ olduğum müddetçe oğlum Mehmet Kütük’le birlikte bu işi yapacağım. Hatta çocuklarımız ve torunlarımıza da Allah bu işi devam ettirmeyi nasip etsin” dedi.

Hala eşek cambazlığı yapan ve yaşamından oldukça memnun olan, kartvizitinde de ‘Eşşek Cambazı’ ibaresi bulunan Yaşar Kütük, “Bu bölgeler dağ bayır olduğu için köylüler işlerinde genellikle eşek kullanıyorlar. Bu hayvan bağ, bahçe ve tarlalarda vatandaşın işine çok yarıyor. Ben de çevre il ve ilçeleri gezerek eşek alıp ihtiyacı olanlara satıyorum. Ortalama bir eşek fiyatı 400-500 lira civarında” diye belirtti.