Eskişehirli sanatseverler, Türkiye’nin en prestijli resim yarışmasında ödül alan eserleri ilk kez Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde görme fırsatı buldu.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 36’ncı “DYO Resim Yarışmasına” 992 sanatçı, bin 574 eserle rekor bir katılım gösterdi. Yarışmada 6 eser ödül kazanırken, 67 eserde sergilenmeye değer buldu. Açılış öncesi sergideki resimleri tek tek inceleyen ve bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin en prestijli resim yarışmasının Eskişehir’de açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Büyükerşen, “DYO’nun Türk resmine katkıları çok büyük. Türkiye’nin en prestijli resim yarışmasının sergisinin ilk olarak kentimizde açılması beni çok mutlu etti. Eskişehir halkının sanata verdiği değerin karşılığı böyle güzellikleri bize yaşatıyor. Eskişehir’e verdikleri önem için, sanatseverler adına vakıf yöneticilerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

NUR DEMİROK: "BÜYÜKERŞEN’İN, BU KENTE KATTIĞI DEĞER İNKAR EDİLEMEZ"

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Üyesi Nur Demirok ise, düzenlenen yarışmanın Türk resmine yeni değerler katmayı amaçladığını belirtti. Demirok, “Sergiyi ilk olarak, Eskişehir’de açmamızın nedeni "Pınar Süt ve Süt Ürünleri" fabrikamızın burada olmasından değildir. Bunca değerli sanat insanının ve çok sayıda sanatseverin Eskişehir’de olmasındandır. Sanata değer veren ve kendisi de sanatçı olan Yılmaz Büyükerşen’in, bu kente kattığı değer inkâr edilemez. Bizlere, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezini açtığı için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Serginin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Vakıf İdare Heyeti üyesi Nur Demirok, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Jale Nur Süllü ve Abdülkadir Adar, öğretim üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde açılan sergi, 31 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacak.