İsmini aslen Gogol’ün Palto hikayesinden sureten ise düzenlenme aralığı olan kış mevsiminden alan Palto Film Günleri, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve Sinema Kulübü’nün desteğiyle 8. kez yapılıyor.

Konuyla alakalı yapılan açıklamada, Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin de destek verdiği 8. Palto Film Günleri kapsamında gösterilecek 13 uzun metraj, 1 belgesel film ile Eskişehir’in yine sinemanın en iyi örnekleri ile buluşacağı belirtildi.

“8. Palto Film Günleri, 23 Aralık Salı günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da Derviş Zaim ve Hüseyin Karabey’in katılımıyla açılacak” denilen açıklamada, “12.00’de Balık ve 18.00’de Sesime Gel gösterimlerinin ardından Derviş Zaim ve Hüseyin Karabey seyirciyle buluşacak. 8. Palto Film Günleri’nde açılış coşkusu Peyote’de Görkem Han Jr.’ın performansıyla zirveye ulaşacak. Bağımsız sinema örnekleriyle tam 6 gün boyunca Eskişehir’de tılsımlı bir sinemasal alan oluşturacak 8. Palto Film Günleri kapsamında bu sene Yerli Sinema, Cannes Seçkisi, Gece Yarısı, Dünya Sineması ve Özel Gösterim kuşakları yer alacak. Palto Kart sahipleri, her filmi bir kez olmak üzere istediği seansta izleyebilecek. Bu sene paltonuzu giyip izlemeye gideceğiniz filmlerin listesi ise şöyle: Balık (Derviş Zaim), Böcek (Bora Tekay), Annemin Şarkısı (Erol Mintaş), Neden Tarkovski Olamıyorum? (Murat Düzgünoğlu), Sesime Gel (Hüseyin Karabey), Tepecik Hayal Okulu (Güliz Sağlam), Geronimo (Tony Gatlif), Force Maejure (Ruben Östlund), Timbuktu (Abderrahmane Sissoko), Özgürlük Dansı (Ken Loach) Bire Bir (Kim Ki Duk), The Cut (Fatih Akın), Human Capital (Paolo Virzi) ve Nightcrawler (Den Gilroy).”

Öte yandan 8. Palto Film Günleri’nde, Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, Bora Tekay, Erol Mintaş, Murat Düzgünoğlu, Güliz Sağlam ve filmlerin oyuncularının sinemaseverlerle kendi filmleri hakkında konuşacağı da bildirildi.