Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın, Sevim Muratlı’nın Eski Türk El Sanatları’ndan nakışla işlenmiş Acıdan Doğan Güzellik El İşi Koleksiyonu’nun ana unsurları olan Gelin Çeyizi-Damat Çeyizi Sergisi’nin Büyükşehir Sanat Merkezi Turgut Özakman Salonu’nda açılacağını duyurdu.

3 Kasım Pazartesi günü saat 18:00’da serginin 10 gün açık kalacağını kaydeden Yalçın, kadın sanatçı Sevim Muratlı’nın gayretli ve sabırlı çalışmalarıyla ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserleri Eskişehir’de sunması için destek olmanın mutluluğunu duyduklarını ifade etti. Yalçın, sanata ve sanatçıya değer veren tüm Eskişehirlileri serginin açılışına davet ettiklerini söyledi.

OĞLUNU KAYBETTİKTEN SONRA

Sanatçı Sevim Muratlı ise, Acıdan Doğan Güzellik El İşi Koleksiyonu’nun oğlunu bir kazada kaybetmesi sonrasında gerçekleştiğini anlattı. Oğlunu kaybettiğinde dünyasının yıkıldığını ve hiçbir doktorun çare bulamadığı derdine Türk kadının asırlardır süren işlemelerinin çare olduğunu dile getiren Muratlı, bu serginin amaca hizmet ettiğini belirtti. Muratlı, eserlerini sergiledikten sonra tüm mal varlığını satarak oğlu adına eğitilebilir çocuklar için okul yaptırmanın en büyük dileği olduğunu söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Sanatçı Sevim Muratlı, serginin açılmasında kendisine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina’ya ve Kent Konseyi Başkanı Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın’a teşekkür etti.