Ak Parti Odunpazarı Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Eskişehir’de yaşayan engelli vatandaşlara kahvaltı programı düzenledi.

Parti binasında gerçekleşen programa, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Ak Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Karakaş, Görme Engelliler Derneği üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ve Sakatlar Derneği üyeleri katıldı.

Programda konuşan Ak Parti Eskişehir milletvekili Ülker Can, engellileri yılın bir günü değil, her gün hatırlamak gerektiğini vurgulayarak; “Hükümetlerimiz döneminde yapılan çalışmalarla engelli kardeşlerimizin yüzünde bir tebessüm olabildiğini gördük. Bu anlamda engelleri engellilerimizle birlikte kaldırıyoruz” dedi.

Ardından Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan da, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası ve gerçeği olduğunu söyleyerek; “Engelli bireyleri topluma kazandırmak, yeteneklerini ortaya çıkararak istihdam edilme noktasında hükümetimizin engelli vatandaşlarımız için yaptığı birçok çalışması var. Bakım ücretleri ve engelli maaşları konusunda son 12 yılda oldukça büyük bir yol alınmıştır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları giderilerek daha rahat bir ortam ve hayat şartlarında yaşayabilmeleri için hükümetimiz gerekli şartları sağlamaktadır. Aynı hassasiyeti yerel yönetimlerin de göstermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Program sonunda dernek üyeleri ve temsilcileri engellilerin sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporları Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can’a verdi.