Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) ve Eğitim Fakültesinin düzenlediği “Sevgi ve Hoşgörü” Öğretim Elemanları Karma Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının çalışmalarıyla oluşturulan serginin açılış konuşmasını GSF Dekanı Prof. Emel Şölenay yaptı. Sevgi ve hoşgörü ile bütün engellerin aşılabileceğine dikkat çeken Şölenay, "Bu sergi ile kişilerin ve aile yaşantılarımızın olmazsa olmazları arasında yer alan sevgi ve hoşgörükavramlarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Hayatımızda sevgi ve hoşgörü olduğu sürece bütün engellerin aşılacağına inanıyoruz. Sergide emeği geçen Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap’a, Doç. Duygu Kahraman’a, Fakülte Sekreteri Nazım Zeki Öztürk’e, Ali Rıza Pekin’e Fatih Uysal’a, fakültemiz öğretim elemanlarına ve tüm idari personele teşekkür ederim" dedi.

"Toplumun daha çok sevgiye daha çok hoşgörüye ihtiyacı olduğunu görüyoruz"

Prof. Emel Şölenay, konuşma yapması için sözü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak’a devretti. Prof. Dr. Coşkun Bayrak sergiyle ilgili olarak, "Hem Güzel Sanatlar Fakültesi hem Eğitim Fakültesi olarak böyle bir çalışmaya imza atmak hoşumuza gitti. Temaya baktığımız zaman sevgi ve hoşgörü temasının özellikle günümüzde çok anlamı olduğunu düşünüyoruz. Toplumun daha çok sevgiye daha çok hoşgörüye ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Özellikle sanatın evrensel dilinde günümüzde karşılaştığımız temel özelliklerin bu evrensel dilin anlaşılmadığı ortaya çıkabiliyor. Sanat toplumları birbirine yakınlaştıran, farklılıkları yenilik olarak ortaya koyan ve farklı olanla farksız olanın buluşma noktası. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum ve kutluyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan Sevgi ve Hoşgörü Öğretim Elemanları Karma Sergisi 28 Şubat Çarşamba gününe kadar GSF Sergi Salonu’nda görülebilecek.