Eskişehir Zehra Sarar Anaokulu’ndan bir grup öğrenci, Eskişehir İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği’ni ziyaret ederek, kurum çalışmaları, Acil sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ambulanslar hakkında bilgi aldı.

112 Acil Servis ekiplerinin çalışmalarını öğrenmek, komutada çalışan sağlık görevlileri hakkında bilgi almak üzere İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği’ni gezen yaklaşık 20 anaokulu öğrencisi, Acil Tıp Teknisyeni, Paramedik ve Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği görevlilerinden olası bir sağlık sorunu, kaza ya da afet gibi olaylarda 112 Acil Servis’e nasıl haber verilmesi, arandığında neler söylenmesi gerektiği ve Komuta Kontrol Merkezi ile Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başhekimlikte bulunan ambulansı ve içindeki malzemeleri de tanıyan minikler, merak ettiği soruları yetkililere sorarak öğrenme fırsatı da buldu.

Ambulansın hasta ve yaralılara nasıl ulaştığını, komutaya gelen çağrıların istasyonlara nasıl yönlendirildiğini ve 112 Acil Servis ekiplerinin çalışma koşullarını öğrenen miniklerin ziyareti, komutada çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.