Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü’nde bulunan İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi bünyesinde bulunan 37 zihinsel yetersiz birey, Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Tepebaşı Belediyesi’nin vatandaşların sağlıklı yaşam hakkına sahip çıkarak koruyucu hekimlik çalışmaları kapsamında hizmete açtığı Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çocukların yanı sıra engelli bireylerin de ağız ve diş sağlığı taramaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Engelliler Montaj Atölyesi bünyesindeki zihinsel yetersizliği bulunan 37 birey, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Yapılan taramalarda 37 bireyin ağız ve diş sağlığı kontrol edilirken, çürüğe karşı tedaviler ve diş taşı temizliği gibi işlemler gerçekleştirildi. Merkezde görevli diş hekimleri ayrıca zihinsel yetersizliği bulunan bireylere, diş fırçalamanın önemi konusunda da telkinlerde bulundu.

Ağız ve diş sağlığı taramasının ardından hekimlere teşekkür eden bireyler, dişlerini düzenli olarak fırçalayacakları konusunda da söz verdi. Tarama, 37 gence diş macunu ve diş fırçası hediye edilmesi ile sona erdi.

Zihinsel yetersizliği bulunan bireyler, yılda iki kez ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriliyor.