Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azeri öğrencilere yakınlık gösteren Eskişehir halkına teşekkür etti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyareti sırasında, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) okuyan Azeri öğrenciler hakkında konuşan Müşavir Nesibova, vermiş olduğu desteklerinden dolayı Vali Tuna’ya teşekkür etti. Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek, problemlerin çözümünde yardımcı olmak için Eskişehir’e geldiğini belirten Müşavir Nesibova, Azeri öğrencilere yakınlık gösteren Eskişehir halkına da teşekkür etmeyi bir borç bildiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna ise, Nesibova’ya eğitim alanındaki yapmış olduğu faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti. Yurt dışından gelen misafir öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Vali Tuna, “Türkiye’deki bütün üniversitelerde yabancı öğrenci sayısı günden güne artmaktadır. Aileler, çocuklarını iyi bir eğitim alabilmeleri için Türkiye’ye gönül rahatlığı içerisinde gönderiyorlar. Öğrencilerimize burada sahip çıkmak bizim görevimizdir” dedi.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ikili ilişkilere de değinen Vali Tuna, “Türk halkı Azerbaycan halkını her zaman kendine yakın görüyor. Birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da gerçekleştirilecek olan atılımlarla ilişkilerimiz daha da güçlenecektir” diye konuştu.