Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Belediye Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a gitti.

Başkan Ataç Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün 12-13 Şubat günlerinde gerçekleştirdiği Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Belediye Başkanları Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Tepebaşı Belediyesi’nin yürüttüğü projeler hakkında zirvede bilgilendirmeler yapan Başkan Ataç, yeni proje çalışmalarını da gündeme getirdi.

Dünyanın farklı bölgelerinden 37 belediye başkanının katılımı ile gerçekleşen zirvede; “Değişen Küresel Bağlam İçerisinde Sağlıklı Şehirler”, “Sağlık ve Esenlik” başlığı altında “Kentsel Alanlar, Sürdürülebilirlik ve Gezegenimiz”, “Refah, Barış ve Toplum”, “Kentsel Alanlar, Yönetişim ve Katılımcılık” gibi farklı oturumlarda, şehirlerin temel sorunlarına yönelik kent politikaları, planlama ve tasarım konuları masaya yatırılarak belediye başkanları deneyimlerini paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Belediye Başkanları Zirvesi’nde ayrıca ’Kopenhag Herkes İçin Daha Sağlıklı ve Daha Mutlu Şehir ve Kentsel Alanlar Deklarasyonu’ kabul edildi.