Eskişehir Birlik Vakfı’nın 2014-2015 eğitim programı çerçevesinde başlattığı Pazartesi Konuşmaları etkinliğinde, Doç. Dr. Metin Aksoy “Ortadoğu’da Güncel Gelişmeler ve Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Doç. Dr. Aksoy, konferansında, Orta Doğu’nun bölge olarak gerek yeraltı kaynakları gerekse coğrafi konumundan dolayı diğer dünya ülkelerinin ilgi odağı olduğunu belirtti. Dünya güçlerinin, bu coğrafyada huzurlu ve güçlü bir yönetimin olmasını asla istemeyeceğini ve dolayısıyla bu bölgelerde karışıklık çıkaracak taşeronları sürekli beslediğini anlatan Doç. Dr. Metin Aksoy, "Burada Türkiye gerek iç politikasında, gerekse dış politikada çok güçlü olmalı. Son yıllarda bu güçlü politikasını hissettirmeye başladı. Ancak dünya güçleri de bunu fark edince değişik bir sürü oyunları Türkiye ve o bölge üzerinden oynamaya başladı. Son olayları ele alacak olursak Kobani’ye yardım etmek için sokaklar terörize edildi. Bu nasıl bir anlayıştır ki Kobani’ye yardım için bir Kürt diğer esnaf olan bir Kürt kardeşinin dükkanını yakıp yıkıyor, yağmalıyor. Böyle bir anlayış olamaz" dedi.

Türkiye’nin bölgede güçlü bir devlet olması için herkese çok önemli işler düştüğünü söyleyen Doç. Dr. Metin Aksoy, "Birey olarak kendimizi eğitmeliyiz, eğitim sistemini tekrar gözden geçirmeliyiz" diye konuştu.

Konferans sonunda Doç. Dr. Aksoy’a bir hat eseri hediye edildi.