Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da hava sıcaklıklarının cumartesi gününe kadar mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bildirildi.

Hava durumuna ilişkin bilgi veren Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, “Bugün bölgemizde aralıklarla yağmur geçişleri oldu. Akşam saatlerinden itibaren yağış beklentimiz yok. Salı ve çarşamba günleri hava çok bulutlu olarak geçecek. Perşembe günü çok bulutlu, çok bulutluluktan dolayı hafif yağmur ihtimali olabilir. Cuma günü öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girileceğini tahmin ediyoruz. Bu sistem cumartesi gece saatlerine kadar bölgemiz genelinde etkili olacak. Cumartesi gününe kadar mevsim normalleri üzerinde gündüz sıcaklıklarımız 17, gece sıcaklıklarımız 5-6 derecelerde seyredecek. Cumartesi günü yağışlı sistemle beraber hava sıcaklıkları 5 ila 7 derece azalarak mevsim normalleri civarına düşecek. Bu hafta boyunca rüzgarlar, Güney ve Doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek” dedi.

Tarınç, bugün, yarın ve çarşamba günü gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülebileceğini de sözlerine ekledi.