Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "Kültür Turları" kapsamında Çanakkale’ye düzenlenen gezilerde Eskişehirlilere eşlik eden rehberler, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti.

Tepebaşı Belediyesi’nin Çanakkale’ye düzenlediği turlara rehberlik ederek orada Eskişehirlileri bilgilendiren rehberler, belediyenin konuğu olarak Eskişehir’e geldi. Eskişehir’i gezerek keyifli anlar yaşadıklarını belirten konuklar, Başkan Ataç’ı da makamında ziyaret etti. Başkan Ataç’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden heyet, Çanakkale Anıtı’nın minyatürü başta olmak üzere, çeşitli hediyeleri Ataç’a takdim etti.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Ataç, şöyle konuştu:

"Rehberlerimiz Çanakkale Savaşı’nı ve o bölgeyi en açık ve objektif bir şekilde anlatarak, önemli bir göreve imza attılar. Kültür turlarımızda, Çanakkale’ye gelen Eskişehirlilere gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben hep söylerim, her Türk’ün Çanakkale’yi muhakkak görmesi gerek. Burada bizleri ziyaret ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum."

Ziyaretin ardından Başkan Ataç, konuklara Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası’nı gezdirerek, bina içinde bulunan orada "Pişmiş Toprak Sempozyumu" ve "Sanat Çalıştayı" eserleri hakkında bilgiler verdi.