Paraguay ve Çin’den ülkemize gelen Chia isimli zayıflama tohumu, Eskişehir’de son yoğun talep görüyor.

Son bir yıldır aktarlarda bulunan ve adeta yok satan Chia tohumu, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin numaralı tercihi oldu. Ülkemizde yetişmeyen tohum, Paraguay ve Çin’den Türkiye’ye geliyor. Günlük protein ihtiyacını karşılayan ve uzun süreli tokluk hissi veren Chia, 20 gün içinde ilk etkilerini göstermeye başlıyor. Ürün ile ilgili görüşlerini aktaran Aktar Ferhat Badır, “Chia, son 1 ayda İrem Derici sebebiyle çok gündemde şuan. O da bundan çok faydalandı biliyorsunuz. Bu ürün vücudun protein ihtiyacını karşılıyor. Kilo verdiriyor. Tokluk hissi veriyor. Günde 5-10 kilo çok rahat satıyoruz. Talep inanılmaz fazla. Hem kadın hem erkeklerden aşırı bir talep var” ifadelerini kullandı.

Yoğurt ile tüketilmesini öneriyoruz

Chia tohumu, su, meyve suyu ve yoğurt ile tüketilebiliyor. Aktarların önerisi ise bu tohumun yoğurt ile tüketilmesi yönünde. Ürünün kullanılışı hakkında bilgi veren Badır, şunları kaydetti:

“Bu tohum su ile de tüketilebiliyor meyve suyu ile de tüketilebiliyor. Ancak biz müşterilerimize yoğurdu tavsiye ediyoruz. Su ile karıştırılınca tadı açıkçası biraz sert oluyor. Yoğurt daha iyi bir seçim olacaktır. Sabah ve akşam yemekten 1 saat önce 1 tatlı kaşığı alıp yoğurt ile karıştırmak yeterlidir. 1 tatlı kaşığı aslında midede 3 tatlı kaşığına dönüyor. Jöle kıvamına geldiği için midede şişen ve tokluk hissine sebep olan bir özelliğe sahip.”

Fazlası zarar

Chia sadece zayıflamak isteyenler için değil unutkanlık problemi yaşayanlar için de bir şifa kaynağı. Ürün, alzheimer hastaları tarafından da yoğun bir talep görüyor. Buna ek olarak ürünün aşırı bir şekilde kullanılması durumunda ciddi zararları olabileceğini belirten Ferhat Badır, “Yan etkisi ancak aşırı kullanım durumlarında olur. İshal problemleri görülebilir. O yüzden dikkatli olunması gerekiyor. Sabah ve akşam birer tatlı kaşığını aşmamak lazım. Chiada protein lifi bulunuyor karbonhidrat ise sıfır. Faydası saymakla bitmeyecek bir tohum. Ancak her şeyin fazlası tabi ki zarar. Kararında kullanım ile kısa sürede olumlu etkisini görebileceğiniz bir ürün diyebiliriz” dedi.