Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, cumhuriyetin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve özlemle andıklarını belirterek, Atatürk’ün insanlığın yetiştirdiği en büyük liderlerden birisi olduğunu söyledi.

Kılıç, Atatürk’ün yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmadığını, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirdiğini, cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için bir yeniliklere imza atarak bir devrim hareketi başlattığını, gelecek nesillere büyük bir miras bıraktığını ifade etti. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, İnsan Hakları Sözleşmesi gibi daha insanlık tarihinin ufkunda bile görünmemişken Atatürk’ün Türk Kadınına haklarını verdiğini hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu:

“İnsanlık tarihi boyunca, tarihin hiçbir döneminde, hiçbir lider kadın hakları konusunda Atatürk kadar önsezili ve öngörüşlü olmamış, onun kadar uğraş ve savaş vermemiştir. "Türk kadınının dünya kadınlığına elini vererek, dünyanın barış ve güveni için çalışacağına emin olabilirsiniz" sözleri ile Türk Kadınına duyduğu güveni gözler önüne sermiştir. 10 Kasımlar, Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlığını gösterme günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları olarak; bir kez daha Yüce Atatürk’ün bizlere duyduğu güvene layık olacağımıza ve Ata’mızın gösterdiği hedeften bir saniye bile ayrılmayacağımıza ant içiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde bir kere daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”