Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Gençlik Kolları üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde öğretmen atamalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 50 kişinin katılımı ile yapılan açıklamaya, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İl Başkanı Azmi Kerman, Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar ve öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Hüseyin Akçar, geçtiğimiz hafta Eskişehir’de gerçekleşen atamaların şaibeli olduğunu iddia etti.

Açıklamasında, yapılan mülakatların akıbetinin herkes tarafından bilindiğini savunan Hüseyin Akçar, sözlerine şöyle devam etti:

“Milli eğitim sistemimizde yapılan sınavların, mülakatların akıbeti herkes tarafından bilinmektedir. Yapılan müdür atamalarında mülakat sınavında 70 üzeri alan ve Eğitim Bir-Sen üyesi olmayan bir tane dahi okul müdürü yoktur. Bunu dikkatlerinize sunuyoruz. Bizim ülkemizde iki Bakanlığın önünde milli kelimesi kullanılmaktadır. Bunlardan biri de Milli Eğitim’dir. Ayrımcılığın olmaması gereken bir yerde, bu atamaların olması bakanlığın milliliğini de tartışmaya sokmaktadır."

Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların bilimsellikten uzak olduğunu vurgulayan Akçar, alınan kararların uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunarak, “Şura kararları bilimsellikten uzaktır. Alınan kararlar özgür bireyler yetiştirmeyi amaçlamamaktadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu din dersinin kaldırılması konusunda aldığı karara karşı çıkan bir şura ile karşı karşıyayız. Her zaman olduğu gibi uluslararası hukuka meydan okunmaktadır. Kahramanlık ilan edilenler, yine kahramanlıklarını bu vasıtayla da pekiştirmek istemektedirler” şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde eyleme son verdi.