Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hakları Birimi, Eskişehir Kent Konseyi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği işbirliği ile Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında “Trafikte Şiddet” konulu belgesel gösterimi ve söyleşi düzenlendi.

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında çocukların en temel hakkı olan yaşama hakkını vurgulamak ve trafik kazalarında ölen çocuk sayısının artması konusunda farkındalık oluşturmak için Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Trafikte Şiddet” konulu belgesel gösterimi ve söyleşi düzenlendi. Etkinlikte, iki çocuğunu trafik kazasında kaybeden Zeynep Topuz’un konu olduğu “Yolda” adlı belgesel izleyicilere seyrettirildi. Trafikte en yoğun bulunan iş kollarına yönelik düzenlenen söyleşiye Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Amirliği’nden Ertuğrul Yıldırım, Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu’ndan Avukat Ezgi Akyıl Demircan ve iki çocuğunu trafik kazasında kaybeden Zeynep Topuz katıldı.

“Trafikte Şiddet” konulu belgesel gösterimi ve söyleşisine katılan meslek odaları ve şoförler, içinde bulundukları meslek grubuna eğitim verilmesi ve bu eğitimin okullarda da yapılması önerisinde bulundular.