2013-2014 eğitim öğretim yılında başlayan "Hasta bakımında kültürel hassasiyet" adlı Comenius Çoklu Okul Ortaklığı Projesi’nin 3’üncü toplantısı Türkiye’de gerçekleştiriliyor.

Proje ortakları olan Almanya’dan 2 öğretmen 4 öğrenci; Polonya’dan 4 öğretmen 16 öğrenci Eskişehir’e geldi. 2’nci kez Türkiye’ye gelen Alman ve Polonyalı öğrenciler, Türk ailelerin evlerinde kalıyor. Öğrencilerin, bu şekilde Türk kültürü aile yapısı ve eğitim sistemini yakından inceleme fırsatı yakalayacağı belirtiliyor. Projede, hasta bakımı, personeli yetiştiren okulların faklı kültürlerden olan hastaların kültürel yapısını da anlayarak daha kaliteli bir hizmet vermelerine yardımcı olmaları bekleniyor.

SIKI BAĞLAR KURULDU

2015 yılının Haziran ayında sona erecek projenin çıktıları arasında öğrencilerin aile, din, sağlık sistemi, eğitim sistemi, ekonomi, kültür alanında çekmiş oldukları filmlerden oluşan bir dijital kitap ve takvim yer alıyor. Projeden sorumlu öğretmenler, Pınar Akın, Satı Özdil, Fadime Ünsal, Muvaffak Tuncer, Abdullah Dere, projede şu ana kadar gerçekleştirilen ziyaretlerle öğrenciler arasında oldukça sıkı bir dostluk bağı kurulduğunu aktardı.