Eskişehir’de kırtasiye malzemeleri satan Muzaffer Biçer, bedensel engeline rağmen kendi ayakları üzerinde durarak ekmek parası kazanmanın mücadelesini veriyor.

Hamamyolu Caddesi’nde küçük kırtasiye malzemeleri satan 51 yaşındaki Biçer, bedensel engellerine rağmen kimseden yardım istemeden kendi ayakları üzerinde durmayı tercih ettiğini ve böyle yaşamanın kendisini daha mutlu ettiğini belirtti. Biçer, "Buralarda en eski benim. Eskiden poşetçilik yapıyordum bazı sorunlar yaşadığım için bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra okul eşyaları, yapbozlar, boyama kitapları, yelpaze satmaya başladım ve bu işi devamlı yapıyorum" dedi.

Biçer, daha önce Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) iş başvurusu yaptığını ifade ederek, "İşkur’a iş başvurusu yaptım. İşkur’dan bir kağıt geldi ve bana senin yerine başkasını aldık dediler. Bunun dışında da başka bir şey olmadı. Artık uğraşmıyorum bunlarla. Şuan yaptığım iş daha iyi. Hem vakit geçiyor hem de can sıkıntımı alıyor" diye konuştu.

"KIŞIN ÇOK SOĞUK OLDUĞU İÇİN KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM"

Yaptığı işin zorluğuna da değinen Biçer, şöyle devam etti:

"Yazın açıyorum, kışın çok soğuk olduğunda kapatmak zorunda kalıyorum. O zaman özürlü maaşım ile geçimimi sağlıyorum. Kız kardeşlerim var çalışmadığım zaman sağ olsunlar onlar bakıyorlar bana. Allah’a çok şükür hırsızlık yapmıyorum, kimseden bir şey dilenmiyorum, böylesi en güzeli. Kendi ayaklarım üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalışıyorum."

Son olarak Biçer, her şeye rağmen yaptığı işten dolayı mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.