Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile çalışmalarına devam eden Eko-Okullar Projesi okul temsilcileri bir araya gelerek 2014 yılını değerlendirdi.

Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda Eko Okullar Projesi ile ilgili sunumlar gerçekleştirilirken, 2014 yılı çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Şermin Şanlıer, yaptığı konuşmada, dünya çapında gerçekleşen projede yer alan öğrencilerin sadece okulla sınırlı çalışmadığını söyleyerek okul dışında da çevre bilinciyle hareket ettiklerini belirtti. Şanlıer; “Uluslararası koordinasyonu Portekiz’de bulunan ve ülkemizde Ankara‘da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen proje, 2011 yılında Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde başladı. 2014 yılı itibariyle Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 29 Eko Okul bulunuyor. Bu okulların 19’u “Uluslararası Yeşil Bayrak Ödülüne” sahip. Öğrenciler bu proje kapsamında yaptıkları çalışmalarla paylaşımlarda bulunarak çevre bilincini geleceğe taşıyor. Bölgemize çevre adına katkı sağlayan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde devam etti.

Eko Okullar Koordinatörü Nadir Erdem, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Eskişehir’in bu destek sayesinde Eko Okulların çalışmaları arasında takdirle karşılanan bir yeri olduğunu söyledi.

Program sonunda gerçekleşen çalışmalarda emeği geçen okul temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi.