Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Cevizli mahallesinde yaşayan zihinsel ve ortopedik engelli 10 yaşındaki Tuğba Çoşkun, çok sevdiği öğretmeni Fatma Yavuz’u ’Kelebek’ ve ’Güneş’e benzetip resmetmeye çalışarak anlamlı bir hediye verdi.

Hafta içinde sadece birkaç gün okula giden ve 3’ncü sınıfta kaynaştırma eğitimi gören minik kız, ayak parmakları gibi el parmaklarındaki eksikliğe rağmen Fatma öğretmen için bir resim çizdi. Çeşitli renkler kullanarak çok sevdiği öğretmenini ’Kelebek’ ve ’Güneş’e benzetmeye çabalayan minik çocuğun bu çabası ve düşüncesi öğretmenini de duygulandırdı. Okula geldiğinde sıkça görüştüğü ve büyük sevgi duyduğu öğretmenine hediye olarak çizdiği resmi veren Tuğba’nın gördüğü ilgi karşısında duyduğu sevinci yüzüne yansıdı.

Seyitgazi Çok Programlı Lise’de tarih öğretmeni olan ve geçici olarak Cevizli İlköğretim Okulu’nda görevlendirilen tarih öğretmeni Fatma Yavuz ise, öğrencisinin hediyesi karşısında duygulandığını anlattı. Engelli olan Tuğba’nın ilk görüştüklerinden beri kendisini çok sevdiğini ve bunu her fırsatta sözleri, hareketleri ve mimikleri ile anlatmaya çalıştığını söyleyen Fatma öğretmen, "Tuğba, haftanın belli günlerinde okulu geliyor ve okulun 3’ncü sınıfında eğitim öğretim çalışmalarına katılıyor. Bütün öğretmenler gibi ben de minik kızımızın olabildiğince eğitimi için çaba gösteriyoruz. Çocukları çok seviyorum ve engelli olduğu için Tuğba’ya ayrı bir ilgi gösteriyorum. Okulda sürekli benimle birlikte geziyor. Engelli olması sebebi ile diğer öğrenciler gibi algılamasında sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak çok tatlı, güler güzlü ve sevecen bir öğrencimiz. Beni çok seviyor ve bunu belli ediyor. İkinci kez görüştüğümüzde beni çok sevdiği icin bir sürpriz hazırlamış. Benim için yaptığı resmi gösterince çok şaşırdım ve mutlu oldum. Farklı renkler kullanarak belirgin olmasa da beni ’Kelebek’ ve Güneş’e benzeterek çok tatlı bir resim yapmış" diye konuştu.