AK Parti Engelliler Koordinasyon Başkanı Soner Çoban, Yeni Türkiye yolunda partilerinin her geçen yıl engellilere hizmet konusunda vizyonunu genişleterek en iyi hizmeti sunduğunu belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile basın açıklaması yapan Soner Çoban, bu günün engelli derneklerinin bir araya geldiği, diğer STK’lar ile birlikte ortak fikir oluşturduğu, engellilerin sorunlarının ve bunlara çözüm önerilerinin paylaşıldığı bilinçlenme ve engellilerin pozitif ayrımcılık günü olması gerektiğini ifade etti. AK Parti iktidarının engellilere önem verdiği öneme değinen Çoban, “Partimizin iktidara geldiği günden beri o zamanın başbakanı şimdiki cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında ‘Hiç kimseye bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin verilmeyecektir’ der ve engellilere yönelik devrim niteliğindeki kanunları çıkarılması hususunda üstün çabalar harcar. Bu kanunda yer alan en önemli madde olan evde bakım ücreti sayesinde evinden dışarıya çıkamayan engelliler her ay yaklaşık 800 TL engellisine bakan kişiye maaş bağlanmıştır. Böylece ağır engellinin ihtiyacının bir kısmı karşılanmıştır” dedi.

SAĞLANAN KOLAYLIKLAR

Ayrıca 2012’den yararlanan engellilerin maaşlarında hatırı sayılır zamlar yapıldığını ifade eden Çoban şöyle konuştu:

“Daha önceden manuel tekerlekli sandalye bulamayan engelliler şimdi akülü sandalyelerle evlerinden çıkıp günlük hayatlarını devam ettirmektedirler. Yine şehirler arası otobüslerde yüzde 30 indirim devlet demir yollarından hızlı tren dahil Türkiye’nin her köşesine ücretsiz seyahat etmektedirler. Şehir içi ulaşımında belediye ve halk otobüsleri ücretsizdir.”

ENGELLİLERİ DAVET ETTİ

Çoban, “Bütün bunları görmezden gelen ve bunları zaten devletin görevi yapması gerekir, diyen bazı kimseler sesleniyorum; peki daha önceki hükümetler neden yapmadılar” diye sordu. Çoban açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Onlar, engelliler sokağa çıkamıyorken neredeydiler. Kim ne derse desin partimizin engellilere getirdiği yenilikler bellidir, bunu kimse inkar edemez. Yeni Türkiye yolunda partimiz her geçen yıl engellilere hizmet konusunda vizyonunu genişleterek en iyi hizmeti sunmaktadır. Bu sebepten tüm engelli arkadaşlarımızı partimize davet eder saygılarımı sunarım.”