Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği (ESAZDER) Başkanı Cavid Aydın ve beraberindeki heyet, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan’ı ziyaret etti.

Eskişehir Ülkü Ocakları binasında gerçekleşen ziyaret esnasında Eskişehir başta olmak üzere, ülke gündemi, beşeri ve kültürel etkinliklerden bahsedildi. ESAZDER Başkanı Cavid Aydın, konuşmasında etkinlik ve seminerlerden bahsederek, “Dernek olarak konusunun uzmanları tarafından seminerler veriyoruz. Farklı etkinliklerimiz olacaktır. Ayrıca bu ziyaretlerin karşılıklı olarak sık sık gerçekleşmesinin önemlidir. Eskişehir Ülkü Ocaklarının faaliyetlerini ve çalışmalarını yakından takip edip, takdir ediyoruz. İlginizden ve içtenliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan ise, Türkiye’nin sancılı bir dönemden geçtiğini belirtti. Şahan; “Şahsım, teşkilatım ve mensubu olmaktan büyük bir gurur duyduğum Ülkücü Hareket adına ocağımıza hoş geldiniz. Gönüllerimiz Azeri kardeşlerimize hep açık. Azerbaycan’la gönül ve fikir bağlarımız çok güçlü. Belirtmeliyim ki, Türkiye ve Türk Dünyası çok sancılı bir dönemden geçiriyor. Biz bir olarak iri olarak diri olarak bu oyunu bozmalıyız. Bizler Hocalıdaki Müslüman Türk katliamını unutmadık. Bu katliama dünya sessizdir. Bizler bu sessizliği bozacağız inşallah. Gönül birliği ve samimiyet çok önemlidir. Bu gönüldaşlık, tüm Türk Dünyası gençleri arasında olmalı. Azerbaycanlılar Derneğinin bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dernek üyeleri ve Eskişehir Ülkü Ocakları ortak arkadaşların anıları paylaşıldı. İkramın ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.