Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım hakkına sahip vatandaşları otobüslerine bindirmeyen halk otobüsü sahipleri için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, ücretsiz ulaşım hakkına sahip 65 yaş üzeri vatandaşları 8 Aralık tarihinden itibaren araçlarına almayan, bilet kullanmaya zorlayan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan halk otobüsü sahipleri için, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda, "Özel halk otobüsleri işletmecilerinin talimatıyla hareket eden şoförlerin bu davranışları nedeniyle, vatandaşın kent içi ulaşım imkanlarından yararlanma hak ve seyahat özgürlüğü engellenmekte, toplu taşımada gecikmeler yaşanmakta, kamu hizmeti aksamakta ve iş bu işletmeciler toplu taşımanın düzenini ve kamu düzenini bozmaktadırlar. Hatta bazen otobüs şoförleri salt yaşlıları taşımamak için trafik güvenliğini dahi tehlikeye sokmaktadırlar. Eskişehir Halk Otobüsçüleri Odasına bu konuda Büyükşehir Belediyemizce yazılı ve sözlü olarak uyarılarda bulunulmasına rağmen, oda yönetimi de sorunu çözmek için idareye yardımcı olmak yerine, bu olayın alevlenmesine ve vatandaşların zararına yol açmaktadır” denildi.

Eskişehir Halk Otobüsçüleri Odası ve dosyaya eklenen plaka sahibi işleticiler hakkında ayrı ayrı kamu davası açılması istendiği bildirildi.