Eskişehir Hayme Ana Kadın Derneği yöneticileri, Odunpazarı Türkdem Evi’nde konuklarına arapaşı, mercimekli bulgur pilavı ve un helvası ikram etti.

Konuklarını ağırlayan Dernek Başkanı Ümmühan Yavuz, bundan sonra da etkinliklerinin devam edeceğini belirerek katılımcılara teşekkür etti.

Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı şair-yazar Ahmet Urfalı, Hayme Ana hakkında konuklara bilgi verdi. Urfalı, “Hayme Ana, Türk kültüründe Devlet Ana olarak anılmaktadır. Hayme Ana, Kayı boyunu Aşağı Sakarya vadisinden kendilerine yaylak olarak verilen Domaniç ve Söğüt’e götürerek orada Osmanlı Devleti’nin temelini attı’’ dedi.

ESAB Başkanı şair-yazar Ahmet Urfalı, yazarı ve şairi olduğu Hayme Ana kitabını, Dernek Başkanı Ümmühan Yavuz’a ve Kayı Destanı’nı Dernek Onursal Başkanı Gülşen Toykar’a takdim etti.

Etkinlikte, Eskişehir Tepebaşı Anneler Halk Oyunları ve Tiyatro Topluluğu genel yönetmeni Hafize Erdoğan’ın ekibi tarafından folklor gösterisi yapıldı. Ozan Zakir Akgül ise, halk deyiş ve türkülerinden saz eşliğinde türküler sundu.