Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde kent merkezi ve ilçelerinden tespit edilen 20 lisede “Ülke Tanıtım Günleri” düzenleneceği bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 35 ülkeden Eskişehir’de üniversite eğitimi alan 105 öğrencinin, liselere ziyaretler yaparak öğrencilere ülkelerini tanıtacağı, liseleri ziyaret edecek olan 105 öğrencinin kültür, sanat, eğitim, günlük yaşam, kadın olmak gibi konularda öğrencilere sunumlar yapacağı kaydedildi.

Proje imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir’e farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden gelen öğrenciler ile Türk öğrencilerini buluşturmak ve ülkelerini oranın öğrencilerinden dinlemenin öğrencilerde ayrı bir ufuk açacağını ifade etti.

Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nihat Demir ise, 2011 yılında kurulan derneğin amacının, Türkiye’de eğitim almaya gelen öğrencilere Yunus Emre’nin yaklaşık 800 yıl önce söylediği “Gelin Tanış Olalım” davetini hayata geçirmeye çalışmak olduğunu, bunun için de lise öğrencileri ile ağabeylerini bir araya getirerek evrensel kardeşlik bilincini sağlamak istediklerini anlattı.