Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2014-2015 tiyatro sezonu ile birlikte yeni bir çalışmaya imza atarak, koordinatörlüğünü ve eğitmenliğini Şehir Tiyatrosu sanatçılarının üstlendiği ’Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu’ faaliyetine başladı.

Belediye tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu’nun, 18 Ekim 2014 Cumartesi günü Turgut Özakman Sahnesi’nde ilk eğitimini gerçekleştirdiği ifade edildi. Kursiyerlerin, 13-14 Ekim 2014 tarihlerinde yapılan seçmeler sonucu belirlendiği kaydedilen açıklamada, "Seçmelere 200’e yakın başvuru alındı. Başvurular arasından 26 aday, kursiyer olmaya hak kazandı. 18 Ekim 2014 tarihinde Turgut Özakman Sahnesi’nde başlayan eğitimler sezon boyunca sürecek ve Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Kursiyerler eğitim dönemi boyunca, Temel Oyunculuk Eğitimi, Konuşma Sanatı Eğitimi, Dünya Tiyatro Tarihi ve Teorileri Eğitimi, Hareket ve Dans Eğitimi ile Şan Eğitimi derslerini alacaklar" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak, Eskişehir’in genç nüfusuyla övünen bir kent olduğunu aktardı. Ekonominin ve sosyal yaşamın yönünü belirlemede genç nüfusun önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Basalak, "Bu bağlamda şehrin tiyatrosu gençlerle el ele olmalıdır. Repertuvarımızı belirlerken gençlerin algısını nasıl hesaba kattıysak, Gençlik Sahnesi ve kurslarıyla bu ilişkiyi perçinleyeceğiz. Şehre ve Türkiye’ye yeni tiyatro insanları katabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.