Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, hazırladıkları el dokuması, masa örtüleri gibi el sanatları projelerinin gönderdikleri ilgili kurum tarafından çok beğenildiğini belirterek, "İnşallah el sanatları projemizi ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz" dedi.

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) yönetici ve üyelerinin ziyaretinde açıklamalarda projelerinden bahseden Şen, el dokuması, masa örtüleri gibi projeler üzerinde çalıştıklarını anlattı. Hazırladıkları çalışmayı ilgili kuruma gönderdiklerini ve beğenildiğini anlatan Sefa Şen, "İnşallah el sanatları projemizi ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz. Bedensel engellilerle ve gençlerimize yönelik projelerimiz var. Bu proje üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu projelerimiz tamamlandığında önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğiz. Projelerimizden ümitliyim. Küçük bir dükkanda baba - oğul çalışan esnaflarımız var. Küçük dükkanda çalışan gençlerimizi alacağız ve açılacak olan eğitim ve iş amaçlı kurslara göndereceğiz. Çünkü; gençlerimizin önünü açarak, iş ve meslek sahibi yapacağız. Amacımız, esnaflarımızın sorunlarını çözmektir. Esnaflarımızın sorunlarını çözdükçe mutluluk duymaktayım. Eskişehir merkezde odamıza kayıtlı 500 civarında esnaf üyemiz var.

EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar da ’’Her hafta derneğimizde şiir ve türkü etkinliği düzenliyoruz ve konuları önceden seçip dernek üyelerimize duyuyoruz. Amacımız, Eskişehir’in kültür ve sanatına yardımcı olmaktır’’ diye ifade etti.