Eskişehir’de yapılması planlanan ve sıklıkla tartışmalara konu olan Eskişehir Türk Dünyası Meydanı maketi, Vilayet Meydanında vatandaşlara sergilenmeye başlandı.

Vilayet Meydanında sergilenmeye başlanan Eskişehir Türk Dünyası Meydanı maketi vatandaşları ikiye böldü. Meydanın içinde yapılacak bölümler sıralanan maketi gören vatandaşlar önce ne olduğunu anlamakta zorluk çekti. Meydanda yapılanmanın fazla olduğuna dikkat çeken kimi vatandaşlar projeyi beğenirken, kimi vatandaşlar ise yetersiz buldu ve çalışmanın “meydan” kavramından uzak olduğunu savundu. Kimi vatandaşlar ise projenin değişmesinden tedirgin olduğunu ifade etti.

Vatandaşların çoğu makette görünen alanın ne kadar büyüklüğe sahip olacağını anlamadığını ve makette yeterli bilginin olmadığına dikkat çekerken, bazı vatandaşlar ise böyle bir projenin yeni tartışmalar oluşturacağını savundu. Söz konusu makette yer alan bilgiler içerisinde otoparka yer verilmemesi ise vatandaşlar arasında ciddi tartışmalara neden olurken, çevredeki yüksek binaların yapılacak meydanın güzelliğini kaybedeceği savunuldu.

Eskişehir Türk Dünyası Meydanı maketi bir süre daha vatandaşların görmesi için Vilayet Meydanında sergilenmeye devam edecek.

İçinde, Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun da bulunduğu 54 bin metrekarelik alanın yerine inşa edilecek Türk Dünyası Meydanı konusunda kentte uzun süredir tartışmalar sürüyor.