Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından 1966-2014 sanayi fotoğrafları sergisi törenle açıldı.

Eskişehir Ticaret Odası Sanat Galerisinde açılan sergide, 1966 yılından günümüze Türkiye’deki sanayi hareketlerinin nasıl oluştuğu ve gelişim gösterdiği anlatıldığı belirtildi. Sergi fotoğrafları sahibi fotoğrafçı Ersin Alok, serginin Türkiye sanayisini olabildiğince anlatmaya çalıştığını belirterek şöyle devam etti:

‘‘Bu sergi 1966 yılında Türkiye’nin ikinci sanayi devrimi olarak kabul edilen süreçte Türkiye’deki sanayi hareketlerini yeni ve modern anlamda nasıl kurulduğunu anlatıyor. Sergi Türkiye sanayisini olabildiğince anlatmaya çalıştı. En önemlisi kullanılan makinelerin olabildiğince yerli yapım makineler olduğunu özelliğine dikkat çektik. Yapılan işleri de Türkiye’de ilk kim yaptıysa onları fotoğraflarını çekerek günümüze kadar getirmek oldu. Bunların içerisinde en önemlisi Türkiye sanayicisinin yapmak istediği entelektüel atılımı nasıl tutuyor, nelerle yapmış ve nasıl geliştirmiş bunları bir anlamda depolayarak sonunda bir Türk sanayi sergisi açtık. Sanayinin Türkiye’de nerede başlayıp, nereye geldiğini izleyicilere göstermek istedik."

Öte yandan sergiye Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler katıldı.

Ayrıca serginin 31 Aralık-14 Kasım tarihleri arasında açık olacağını ve tüm sanatseverleri fotoğraf sergisine bekledikleri belirtildi.