Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda, “Alevi Sünni Dünyası, Kur’anın Boyası Ehlibeyttir Mayası” paneli düzenlendi. Panelin ardından Eskişehir’de Kültür Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği’nin destekleriyle, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure ve yemek programı bu yılda yapıldı.

Vakıf binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Hava Savunma Komutanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Odunpazarı Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Tuna, etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkür etti. Vali Tuna, “Biz Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona gönülden bağlanmış kimseleriz. “Kuran’ın Boyası ve Ehl-i Beyttir Mayası” diyen bu panelde bir kez daha hislerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz ve sizler gibi aynı sevgiyi, aynı bağlılığı dillendiriyoruz: “Biz O’na ve birbirimizi sevmekten başka hiçbir ücret istemeyen Hz. Peygamber’e gönülden bağlanmış kimseleriz. “Kişinin sevdikleri ile beraber olacağı” bir güne uzanan gönül yolunda, Hz. Peygambere dair her şeye ve özellikle onun ailesine, Ehl-i Beyttine derin bir hürmetle gönülden bağlı olan kimseleriz” dedi.

Konuşmasında, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurguları yapan Tuna, şöyle devam etti:

“Bu panelde olduğu gibi kardeşliği, sevgiye dillendiren bütün yürekler, Türk Dünyası gönül ummanının buluştuğu bu güzide şehirde, kinin, nefretin asla yeşermeyeceği memleketimizde güzel karşılıklar bulmuştur ve bulmaya devam edecektir. Eskişehir Valiliği olarak; Türk Dünyasının tertemiz pınarı Hoca Ahmet Yesevi’nin gönül erlerinden birinin ismini taşıyan bu güzide vakıfta, dernekte aynı manevi havayı teneffüs etmekten dolayı kendimi bahtiyar addediyorum. Kültür Başkentliği sürecinde Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin birliğe çağıran sesi bizlere bütün gönül mimarlarımız gibi rehnüma olmuştur.”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş ise, vakfın ve merkezin kurucusu İrfan Çetinkaya’nın kendilerine emanet ettiği görevi ve hizmetleri sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Bölümünden Prof. Dr. İlyas Üzüm, Araştırmacı Yazar İlyas Küçükcan ve Araştırmacı Yazar Mustafa Cemil Kılıç, “Alevi Sünni Dünyası… Kur’anın Boyası Ehlibeyttir Mayası” adlı panelin sunumunu gerçekleştirdiler. Panelden sonra etkinlik, aşure ve yemek ikramıyla son buldu.