Eskişehir’de, Tepebaşı Belediyesi Çocuk Korosu’nun katkılarıyla, ’Çocuk İhmal ve İstismarına Hayır’’ konulu panel ve dinleti etkinliği gerçekleştirildi.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Konferans Salonunda, eğitimci-yazar Gülseren Şenyüzlü yönetim ve sunumuyla düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten Seber konuşmacı olarak katıldı.

Prof.Dr. Gülten Seber ve eğitimci-yazar Gülseren Şenyüzlü, çocukları korumak açısından ailelere, öğretmenlere düşen görevler, çocuklara karşı kullanılacak dil ve çocuklara kazandırılması gereken bilinçler üzerinde durdular. Çocuğun bedeninin kendine ait olduğu bilincinin nasıl verileceği konusunda ailelerin bilgilendirildiği panelde, dokunulması yasak bölgeler, izinsiz dokunma, fiziksel baskıya direnme, istenmeyen durumlarla karşılaşıldığında çocuğun kendini nasıl koruyacağı konuları işlendi. Çocuğun cinsel tacize uğramış olduğunu nasıl anlarız? Konusunda da bilgi verilirken, çocuklarımıza iyi sır, kötü sır konusunda önceden bilgi verilmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Güftesi Gülseren Şenyüzlü tarafından yazılan “Çocuk İstismarı “ konusunda çocukları bilinçlendirmeyi amaçlayan iki şarkı çocuk korosu tarafından seslendirildi. Gülseren Şenyüzlü; “Bu şiirleri torunum Ece adı altında bütün çocuklar için yazdım. Amacım, müzik yoluyla çocukları cinsel istismardan korkutmadan korumak. Yazdığım güfteleri bestelemek konusunda hiç tereddüt etmeden yanımda yer alan eğitimci arkadaşım İdil Çeliker’e teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın cinsel istismara uğramaması en büyük dileğim; ama yaşamın ne getireceğini kestirmek çok zor. Amacımız, bu tür durumlarla karşılaştığında bununla baş edecek çocuklar yetiştirmek” dedi.