Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan "Dağ Bisikleti Parkuru"nun açılışı yapıldı.

Gültepe Mahallesi’ndeki Kent Ormanı yanına yapımı tamamlanan parkur, 6 etaptan ve 850 metre uzunluğundan oluşuyor. Parkur Türkiye’nin en büyük Dağ Bisikleti Parkuru olma özelliğini de taşıyor. Parkurun açılışını, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy yaptı.

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt, açılışı yapılan parkurun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Kurt, "Bundan sonraki dönemde çok farklı bir yaklaşımla spor il müdürlüğümüz, valiliğimiz ve belediyemiz işbirliğiyle yapacağımız yeni yatırımların bir başlangıcı olsun istiyoruz. Eskişehir’de bu sporun önemli bir noktaya gelmesi için belediyemiz ne yapması gerekiyorsa bunu yapmayı düşündüğünü sizlere aktarmak istiyorum" dedi.

"SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLISINI SEVEN VE SEVMEK DURUMUNDA OLAN BELEDİYEYİZ"

Eskişehir’in önümüzdeki yıllarda milli sporcuları eğitecek ve yetiştireceğini belirten Başkan Kurt, "Olimpiyatlarda iddialı olacak konumda olabilmek için bu çalışmayı biz desteklemeyi kendimize görev saydık. Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını seven ve sevmek durumunda olan bir çizgiden gelen bir belediye olarak sporcularımızın da aynı zamanda spor ahlakına uygun davranması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu parkurun hem Türkiye’ye hem de Eskişehir’e ve özellikle Odunpazarı bölgesine hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, "Bugün çok keyifli bir program için buradayız" diyerek, şöyle konuştu:

"Çok mutluyum çünkü yerel yönetim ve genel yönetim el ele vererek, Eskişehir’e çok güzel bir spor alanı kazandırdık. Bisiklet yaşam boyu sporun bir parçasıdır. Eskişehir coğrafi olarak düz bir alan olduğu için zaten pek çok insan bisikletle iç içe. Bunun dışında birde bisikleti spor olarak yapan, sürekli bisiklete binen, gerekli güvenlik önlemlerini alarak bisiklete binen pek çok insanımız var. Türkiye’deki bisikletçiler ülkenin neresinde bisikletle ilgili bir faaliyet olsa duyarlar. Ben Odunpazarı Belediyesini kutluyorum. Göreve başladıktan sonra böyle bir alanı ele alarak spor müdürlüğüyle birlikte dizayn ettikleri için bisikletçilerimiz adına, sporcularımız adına, Eskişehir adına teşekkür ediyorum. Bisikletçilere hayırlı olmasını diliyorum. Nice başarılı, keyifli yarışlar izleyelim. Hayırlı uğurlu olsun."

Son olarak konuşan Eskişehir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy da, şunları kaydetti:

"Yıllardır atıl bir şekilde duran buradaki Üniversite Evleri sahası olarak tabir edilen araziyi Milli Emlak Müdürlüğü’nden devralmamızdan müteakip, Odunpazarı Belediyesi ile yaptığımız işbirliği protokolüne bağlı, belediyenin yoğun çalışmalarıyla Türkiye’de bir ilk olan, uzunluk anlamında Türkiye’de bir başka eşi olmayan buradaki bisiklet parkuru. Şuanda yaptığımız bisiklet parkuru açılışı ilimizde sporda siyasetin olmadığıyla ilgili örnek bir çalışmadır. Bu bisiklet parkuruna Odunpazarı Belediyesi’nin emeği ve desteği fazladır. Dolayısıyla belediyelerin bize verdiği desteklerden dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma, bu projede emeği geçen bisiklet antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Mahallemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından parkurda çeşitli kategorilerde yarışlar yapıldı.