Eskişehir’deki bazı sivil toplum kuruluşları, "Dostluk ve Dayanışma" kahvaltısında bir araya geldi.

Üniversite Caddesi’ndeki bir otelde düzenlenen kahvaltıya, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir il Başkanı Musa Karataş, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Eskişehir il Başkanı Nihat Demir ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir İl Başkanı Ahmet Berberler ve diğer ilgiler katıldı.

Burada konuşan Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir il Başkanı Ahmet Berberler, kahvaltının amacının Eskişehir’e hizmet veren çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, yapılacak organizasyonlarda birlikte hareket edebilmek olduğunu söyledi. Berberler, “Eskişehir’e hizmet veren birçok STK var. Bunların her birinin hitap ettiği geniş bir kitle var. Ancak yapılan organizasyonlarda STK’lar bir araya gelip birlikte hareket ederlerse çok daha geniş kitlelere ulaşma imkanı doğar. Bizim amacımız burada yönetimlerimizi ve yönetim kurullarımızı bir araya getirmek ve insanların birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamaktı. Çünkü birçok alanda, hedef, vizyon ve misyon anlamında bakıldığında aynı şeyleri düşünüyor, aynı rüyaları görüyor ve aynı ideallere sahibiz. Dolayısıyla duygular bu kadar aynıyken yapılan çalışmaların da dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bu kahvaltıyı birlikte organize ettik. Bu kahvaltıyı genişletip, Eskişehir’deki diğer STK’larla bir araya gelip, bu görüşmeleri ilerleyen süreçte daha geniş kitlelere ulaştıracağız” diye konuştu.

Eskişehir’in birçok sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındırdığını anlatan İHH Eskişehir İl Başkanı Musa Karataş ise, şöyle konuştu:

“Eskişehir’deki STK’lar olarak çok güzel faaliyetler gerçekleştiriliyoruz. Bugün de burada bazı STK’larla beraber bir kahvaltı yaparak, aramızdaki hukukun daha düzgün olmasını sağlamak istedik. Birbirimizin tanışmasına vesile olanlarla tanışıp daha güzel işlere imza atmak için kahvaltıda bir araya geldik. Katılanlara teşekkür ediyorum.”