Eskişehir Büyükşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 150 eserin yer aldığı Eski Türk El Sanatları Nakış Sergisi açıldı.

Sergiye, eserlerin sahibi Sevim Muratlı’nın yanı sıra Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal, ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Sevim Muratlı, Eskişehir’de olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Bana bu imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, sağ olun" şeklinde konuştu. Muratlı, 1994 yılında 13 yaşında bir evladının trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine kendini hayata bağlamak adına bu eserleri yaptığını, hepsini ilmek ilmek kendisinin işlediğini söyledi. Sergide bulunan eserlerin satış amaçlı değil, yalnızca tanıtım amaçlı olduğunu belirten Muratlı, yapımı 10 yıl süren eserlerin hepsini bir yere vererek buradan gelecek para ve kendi bütçesinden de üzerine ekleyerek bir ilkokul yaptırma projesi olduğu belirtti.

Eserler, davetliler tarafından ilgi ile incelenirken, serginin 10 gün boyunca Büyükşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebileceği belirtildi.