Eskişehirli ve Emirdağlı sanatçılar, sanatseverler, Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekli, şiirli ve müzikli sanat gecesinde bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.

Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB)’ın düzenlediği ’Gönül Dostları Sanat Gecesi’nde, sanatçılar Fakı Edeer, Halil Kızıler ve Müjgan Yılmaz Saraçbaş, Eskişehir ve Emirdağ türküleri söyleyerek sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Geceye; iş adamı Ahmet Biçer, Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eskişehir İkinci Kuşak Köy Enstitüleri Dernek Başkanı Ayhan Türkseven, Türkmen Yörük Dernekleri Eskişehir Şube Başkanı Muammer Toykar, Haymana Eskişehir Kadın Derneği kurucu ve üyeleri de katıldılar.

ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, dernek faaliyetleri ve bundan sonra düzenlemeyi planladıkları etkinlikler hakkında sanatseverlere bilgiler verdi. ESAB üyesi Eskişehirli şairlerden Minevver Sezer, Burhanettin Çil, Fikret Fıçıcı ve Ersin-Şerife Gündoğdu karşılıklı atışmaları ve akıcı üslubuyla şiirler okudular. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (ESOGÜ) Karşılaştırmalı Edebiyat Ana Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Azerbaycanlı Prof. Dr. Tamilla Aliyeva Abbashanl, Emirdağlılarla ilgili anlattığı hatıralarıyla ve kendine has Azerbaycan şivesi ve tatlı üslubuyla büyük ilgi gördü.

Programın sonunda; ESAB Onursal Başkanı Şair-Yazar Muharrem Kubat, yaptığı değerlendirme konuşmasında, "Eskişehirli sanatçılar son dönemde yüksek performans göstererek zirveye çıktılar. Çok verimli eserlere imza atarak, resim, fotoğraf, şiir, edebiyat dalında kendilerini gösterdiler. Ayrıca ozanlar, ses sanatçıları, sanatın her dalındaki sanatçılarımız, göğsümüzü kabartan eserler sundular ve gururumuz oldular" diye ifade etti.