Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz ulaşımı konusunda Valilik, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki polemiğe tepki göstererek, “65 yaş üstü polemiğine son verin” açıklaması yaptı.

Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Basın Sözcüsü Nurettin Aldemir, özellikle Valilik ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki polemiğin giderek arttığını belirtti. İki kurumun, yaptıkları açıklamalarda sorumluluğu birbirlerinin üzerine yıkma çabasında olduğunu iddia eden Aldemir, Valinin 65 yaş sürecinde de yasayla verilen ücretsiz seyahat hakkının korunması ve bunun için yerine getirilmesi gereken sorumlulukları değil, Büyükşehir Belediyesi’nin yıpratılmasını önemsediğini öne sürdü.

Büyükşehir Belediyesi’nin idari yetkilerini kullanmakta isteksiz davrandığını söyleyen Aldemir, “Sorumluluğu bir bütün olarak valiliğe yükleme derdine düşmüş, şikayetleri valiliğe yönlendirmek için hazırlanmış dilekçeler dağıtırken, belediyeye şikayet etmek isteyenlere dilekçeni elinle yaz demiştir. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi arasında süren polemik artık sona ermelidir. Sivil toplum ve halk en iyi hakemdir. Son söz olarak, 65 yaş üstü yurttaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz. Ücretsiz yolcu taşıma kartı olan Eskart’ınız varsa çekinmeden, tedirgin olmadan kullanın, polemiklere kulaklarınızı tıkayın” diye konuştu.