Eskişehir’de ev sahibi olmak isteyenlerin, son dönemde artan fiyatlar sebebi ile farklı şehirlere yöneldiği belirtildi.

Her geçen yıl nüfusu hızla artan şehirlerden biri olan Eskişehir’de yükselen ev fiyatları, müşterilerin İstanbul ve Ankara gibi daha büyük şehirlere yönelmesine sebep oldu. Taksit ile ev satın alabilme imkanı da insanları bu yönde tercih yapmaya itiyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aktaran 40 yıllık emlakçı Avni Çetingöz, “Son zamanlarda Eskişehir’deki ev satışlarında ciddi bir azalma var. Fiyatlar çok arttı. Şuan İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde 230-240 ay gibi bir taksit imkanıyla ev satışları da çok olduğu için ev almaya niyeti olan insan burayı değil ödeme bakımında daha rahat olan o şehirleri tercih ediyor. Ev satışlarındaki taksit imkanı insanları cezbediyor. Emekli olan o taraflara kaçıyor. 10 yıl 20 yıl gibi çok cazip ödeme imkanlarıyla ev alınabiliyor. Emekli olan parasını bankaya veriyor, faiziyle evinin parasını ödüyor mesela. Öte yandan değinilmesi gereken diğer bir nokta da Eskişehir’deki çok yüksek ev fiyatları. Mesela; 900 bin liraya Hasan Polatkan’da evler var şuan. Ancak çok yüksek gelirli insanlar bu evleri alabilir. Eskişehir’de fiyatlar çok arttı” şeklinde konuştu.

”Piyasa hiç olmadığı kadar durgun”

Emlakçıların şuan ölü sezonda olduğunu söyleyen Çetingöz, “Piyasalar şuan hiç olmadığı kadar durgun. İnsanların ekonomik durumu ortada iken ev fiyatlarının da buna zıt olarak artışı doğal olarak alım satıma da etki ediyor. Ev sahibi olmak isteyen insan haklı olarak verdiği paranın tam olarak karşılığını almak istiyor. Eskişehir’deki ev fiyatlarının ise şuan bu düzeyde olduğunu düşünmüyorum” dedi.

”Eskişehir’de emlakçılar için tek kıpırdama eylül ayında olur”

Son dönemdeki ev satışlarının emlakçıları tatmin etmediğini belirten Çetingöz, kiralık evlerin ise ancak öğrencilerin Eskişehir’e dönmesiyle birlikte eylül ayında müşteri bulabildiğini ifade etti. Avni Çetingöz, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Öğrencilerin eylül ayında kiralık ev arayışları sebebiyle emlakçılarda bir kıpırdama oluyor. Eylül ve ekim ayı için emlakçıların biraz olsun rahatladığı bir dönem diyebiliriz.”