Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, kent meydanı tartışmalarına katılarak bu projenin siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Sümer, yurt dışındaki kent meydanlarının genelde o şehrin simgesi olduğunu vurguladı. Çevre Derneği Başkanı Sümer, “Örneğin, Londra’daki Trafalgar Meydanı, Trafalgar Savaşının simgesi, Moskova’daki Kızılmeydan Rusya’nın simgesi ve Amerika’daki Washington Meydanı ilk başkan Washington’un ismidir. Eskişehir’deki yapılacak bu meydanda Kurtuluş Savaşı’nın yürütüldüğü şehir olarak Cumhuriyet Meydanı olmalıdır” dedi.

Kent meydanlarının ticari amaçlar için kullanılmamasını isteyen Sümer, “Halkın gezmesi ve oturması için oturma bankları ile yürüyüş yolları bulunmaktadır. Kent meydanı projesi uzun süredir konuşulmaktadır. Kent meydanı projesi bir siyasi malzeme olarak ve oyalamak için kullanılmamalıdır. Bu meydan tüm Eskişehirlilerin ortak malı olmalıdır. Biz çevreciler bu kent meydanını yakında Cumhuriyet Meydanı olarak görmek istiyoruz” diye konuştu.