Çanakkale’de avlanırken ağlarına yaklaşık 1,5 ton ağırlığında 7 ton balığı takılan Eskişehirli balıkçı büyük mutluluk yaşarken, tezgahta sergilenen yaklaşık 2 metre boyunda ve 200 kilogram ağırlığında olan ton balıklarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Eskişehir’de balıkçılık yapan Selahattin Arslanbenzer, Çanakkale açıklarında avlanırken, hamsi sürüsünü yakalamak amacıyla attıklarını ağa ton balıklarının takıldığını belirtti. Arslanbenzer, "Ton balıkları, hamsi sürüsünü kovalıyordu. O sırada biz de ağ atmıştık ve ağırlıkları 180 ile 200 kilogram arasında değişen 7 ton balığı ağımıza takıldı. Türkiye’de ve Eskişehir’de sık görülen bir olay değil bu. Çok değerli balık bunlar. Japonlar bunların bir tanesine servet ödüyor, uçakla buradan ülkelerine götürüyorlar” dedi.

Ton balığı için herhangi bir av yasağının da bulunmadığını belirten Arslanbenzer, “Geçen sene de aynı şekilde hamsiye ağ attığımız zaman bu balıklardan yakalamıştık ve bir gün içerisinde sattık. Vatandaş yesin diye kemiksiz et olarak ucuz bir şekilde kilosu 15 liradan satışa sunduk. Vatandaşta oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bir alan diğerine haber veriyor ve bir anda yayılıyor. Çünkü geçen seneden lezzetini biliyorlar” diye konuştu.

Daha önce bu kadar büyük balık görmediklerini ifade eden ve balıklarla fotoğraf çektiren vatandaşların şaşkınlıkları gözlerden kaçmadı.