Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve üniversiteye daha hızlı uyum sağlayabilmelerine yardımcı olmak amacıyla bir oryantasyon etkinliği düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, ESOGÜ TÖMER yönetimi ve öğretim elemanları ile 50’si doktora, 65’i yüksek lisans ve 85’i lisans olmak üzere 65 farklı ülkeden gelen 200 öğrenci katıldı. Öğrencilere barınma, sağlık, ulaşım, eğitim ve burs imkanları hakkında bilgilerin verildiği oryantasyon etkinliği Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerinde gerçekleşti.

Etkinliğin son bölümünde öğrencilere hitap eden ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral, “ESOGÜ TÖMER profesyonel kadrolarla oluşturulmuş amatör ruhla çalışan bir kurumdur. Bu kurumda her türlü dine, ırka ve düşünce tarzına saygı duyulmaktadır. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler aynı çatı altında kardeşçe paylaşımlarda bulunurlar. Bu yüzden sizlerden isteğim, farklı olmanın eksiklik değil bilakis zenginlik olduğunu kavramanızdır. Türkçe öğretmek ve Türk kültürünü tanıtmak bizim görevimiz. Yeni bir ülkeye geldiniz ve bazı zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama ESOGÜ TÖMER olarak her zaman sizlere yardım etmek için çalışacağız. Türkçe öğrenme sürecinde sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral ayrıca, oryantasyon çalışmasının uluslararası öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek, öğrencileri bilgilendirme çalışmalarının yıl içinde zaman zaman tekrar edileceğini de sözlerine ekledi.