Eskişehir’in Gürleyik Mahallesi sakinleri, köylerinde yapılması planlanan Dinek-Gürleyik Borulu Sulama Projesi’nin iptali için basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinleri, yüzlerine taktıkları Avatar maskeleri ile dikkat çekti.

Hamamyolu Saatli Park mevkiinde toplanan yaklaşık 20 kişilik mahalle sakini, yüzlerine taktıkları Avatar maskeleri ile köylerine yapılması planlanan Dinek-Gürleyik Borulu Sulama Projesi’nin iptali için basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı.

Gürleyik Doğa ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, köylerinde daha önce Okul Önü-Subaşı Kapalı Kanal Borulu Sistemi yapıldığını söyleyerek, ‘‘Daha önce yapılan sistem, doğamıza büyük tahribat yapmıştır. Bulgaristan’da 53, İngiltere’de 17, Polonya’da 3, İsviçre’de ise 1 adet endemik bitki görülmektedir. Halbuki köyümüzün sınırları içinde 332 bitki çeşidi var ve bunların 31’i endemiktir. Böyle bir doğayı korumamız gerekmez mi? Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avci, Ak Parti Milletvekilleri Sayın Salih Koca ve Sayın Ülker Can, sizlerden bu projeyi iptal ettirip diğer kapalı kanalın da doğaya uygun açık kanal yapılmasını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Gürsoy, düzenledikleri imza kampanyalarına tüm vatandaşları beklediklerini belirtti.