Eskişehir’de Sonbahar mevsimine girilmesi ile birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede azalması, vatandaşların aktarlara olan ilgisini arttırdı.

Havaların iyice soğumaya başlamasıyla grip, nezle, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, aktarlardan sağladıkları şifalı bitkilerle rahatsızlıklarına karşı önlem almaya çalışıyor.

Kentte 11 senedir esnaflık yapan Ali Atılkan, insanların hastalıklardan korunmak amacıyla alternatif tıp olarak bilinen aktarlara ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti. Hasta olduktan sonra bitkilerin kullanılmasının pek işe yaramadığını söyleyen Atılkan, “Havalar soğudu. Ekim ve kasım ayları tam hasta olacak zaman. İnsanlar hastalıklardan korunmak için bazı bitkisel otlardan almak zorunda. Bunların başında ıhlamur, adaçayı ve kış çayı geliyor. Hasta olmadan bunları almak daha iyi çünkü hasta olduktan sonra bir kıymeti kalmıyor. Özellikle ıhlamur ve kış çayına çok fazla ilgi var. Bu bitkiler boğaz ağrısı, yutkunamama, öksürük, grip, nezle ve halsizlik gibi hastalıklara iyi geliyor” diye konuştu.

Başka bitkiler hakkında da bilgiler veren Atılkan, vücut direnci ve bağışıklık sistemi için ekinezyanın, sakinleşmek ve uyku için melisanın iyi geldiğini, nar çiçeğinin ise C vitamini deposu olduğunu vurguladı.