Eskişehir’de, havaların soğuması ile birlikte korunma çabası içine giren vatandaşların bazıları, çareyi elbiselerin altından giydikleri içlikte arıyor.

Sonbaharla birlikte başlayan soğuk havalardan korunmak, hasta olmamak isteyen vatandaşların ilgisi ile termal ve yün içlik satışları artmaya başladı. Elbiselerin altından giyilen içliklere ilginin artması esnafı da memnun ediyor.

Konu hakkında detaylı bilgi veren esnaf Ercan Aktaş, “Son dönemlerde termal içliğe daha fazla yoğunlaşma var. Hem daha spor duruyor, hem de potluk oluşturmuyor. Bir de termal içlikler vücut ısısını koruduğu için özellikle gençler bunu tercih ediyor. Yün içlikler ise sağlık açısından çok iyidir. Doktorlar da bunu ‘bronşit atleti’ diye tavsiye eder. Yüzde 75-80 yün oranı vardır. Satışlar düşüşe geçti ama geçtiğimiz 5 gün içerisinde havalar soğudukça ilgi tekrar artıyor” dedi.

Ürünlerin kalitelerinin markalara göre değiştiğini belirten Aktaş, vatandaşların içlikle soğuktan korunabileceği düşüncesinin doğru olduğunu da belirtti.