Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Eskişehir Başkanı Nihat Çuhadar, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 80. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, 5 Aralık 1934’de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Çuhadar,3 Nisan 1930’da kadınların belediye seçimlerine katılması için gerekli yasal değişiklikler yapıldığını anımsattı. Çuhadar, “Kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda daha fazla yer edinmesini sağlayan bu adım, günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kadınlara ve gençlere yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi ile devam ettirilmektedir. Kadının katılmadığı hiçbir toplumsal ve siyasal hareketin başarılı olamayacağı açıktır. Bu nedenle Genel Başkanımızın da dikkat çektiği gibi kadınlar, çocuklarına ve evlerine sahip çıktıkları gibi Türkiye’ye ve demokrasimize de sahip çıkacaklardır” diye belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Eğer bu topluma huzur gelecekse bu topluma barış gelecekse bu topluma kardeşlik gelecekse emin olun kadınlarla gelecek” dediğini kaydeden Çuhadar, mesajında, “Kadın ve erkeğin eşitliğine karşı çıkan zihniyetin meseleyi “fıtrat” ile ilişkilendirerek ayrımcılık yapmıştır. Eşitlik meselesini biyolojik farklılıklar ile açıklamaya çalışan bu zihniyete karşı hayatın her alanında kadın erkek hak eşitliğini savunmak, sosyal demokrat ilkelere inanan Cumhuriyet Halk Partisi için tarihi bir görevdir” ifadelerini kullandı.