Eskişehir’de et fiyatları, son 1 ayda 2 lira daha yükseldi.

Zam, özellikle kıyma, dana kuşbaşı ve bifteklik dana etinin fiyatlarını etkiledi. Fiyatların yaz ayına dek bu seviyede devam etmesini öngören kasaplar, piknik sezonunun açılmasıyla birlikte yeni bir zammın daha gelebileceğini ifade ettiler. Eskişehir’de uzun yıllardır kasap olarak görev yapan Kadir Şen, et üretiminde kullanılan araç-gereç fiyatlarındaki yükselişin, et fiyatlarını da olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Güncel et fiyatları hakkında bilgiler veren Kasap Şen, “Et fiyatları 1 aydan beri artış gösterdi. Kıymanın kilosu 36 liraydı, 38 liraya yükseldi. Dana kuşbaşı 42 liraydı, 44 lira oldu. Dana sırt bifteklik et 48 liraydı 50 lira oldu. Hayvan fiyatlarının yükselmesiyle beraber et fiyatlarında da artış oldu. Bu fiyatlar sabitlenir diye düşünüyoruz. Bu şekilde yaz ayına kadar gider. Yaza doğru fiyatlar artar biraz daha. Piknik olayı çok etkiliyor. Düşme olmaz diye düşünüyorum fiyatlarda. Öte yandan tavuk fiyatlarında da kilo olarak 1 liralık bir artış söz konusu” şeklinde konuştu.

“Vatandaşların ilgisinde azalma olmadı”

Müşterilerini kaybetme korkusu hissetmediklerini belirten Kadir Şen, vatandaşların et fiyatlarındaki 2 liralık artışa verdiği tepkiyi şöyle ifade etti:

“Fazla olumsuz bir durum söz konusu olmadı. İki liralık artış oldu ama müşterilerimiz aynı ilgiyle bizlere geliyorlar. Kesinlikle olumsuz etkilenmedik. Zaten kasapların müşterileri de genelde sabit ve bilinen insanlar olur. 2 liralık zam konusunda bir problem yaşamadık.”