Türk Kızılay’ı Eskişehir Şubesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76’ncı yıl dönümü sebebi ile yeni doğmuş bebeklere ’Sevgi Bohçası’ hediye etti.

Şubenin Kadın Kolları üyeleri, Devlet Hastanesi’nde 10 Kasım günü dünyaya gelen bebekleri ve annelerini ziyaret etti. Kadın üyeler, anneleri tebrik ederek, içerisinde belekler için gerekli olan çeşitli malzemelerin bulunduğu bohçaları hediye ettiler. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hak’ka yürüyüşünün üzerinden 76 uzun yıl geçtiği belirtilerek, “Aramızdan ayrılışının bu yıl dönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yâd ediyoruz.

Aziz Atatürk; Türk milletine kendini adamış ve bıraktığı emanetleriyle de muasır medeniyetler aşamasına ulaşılacağını o yıllardan işaret etmiştir. Türk Kızılayı Kadın kolları olarak 10 Kasım Atatürk’ü anma programında, yeni doğmuş, M.Kemallere Sevgi Bohçası götürdük. Elbette o’nun eserleri ve öğütleri Türk milleti yaşadığı sürece var olacaktır. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” denildi.