Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso, kültür, sanatta işbirliği ve Kardeş Şehir konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Kolombiya Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Kolombiya arasında kültürel, sanatsal işbirliklerini artırmak için kente geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Panesso, Eskişehir ile ‘Kardeş Şehir’ anlaşması konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükleçi Panesso, “Kültür ve sanat alanında karşılıklı olarak yapacağımız işbirlikleri ülkelerimiz arasında daha da sıcak bağlar kurulmasına neden olacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ise, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Dost ülke Kolombiya ile yapacağımız işbirlikleri için hazırız. Eskişehir olarak, Kolombiya’nın ile ‘Kardeş Şehir’ olma konusunda görüş birliğine vardık. ‘Kardeş Şehir’ istekleri bize onur veriyor” şeklinde konuştu.