AB Projeleri kapsamında, Hisarlar Makine San. Tic. A.Ş. tarafından yürütülen “PEN Projesinin Teknik Toplantısı”na katılmak için Eskişehir’e gelen Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Ateşe Dovile Elvan ve Hisarlar Makine San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Zafer Türker ile Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, Türkiye ve Litvanya arasındaki iyi ilişkilerin önemine değindi. Bu tür toplantıların İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Tuna, “Eskişehir’in iş dünyası yönüne baktığımız zaman da potansiyeli çok yüksek ve dinamik, gelecek içinde çok fazla beklentilerimiz olan önemli ilimiz. Eskişehir, aynı zamanda medeniyetleri birleştiren kavşak noktasında” dedi.

Karayolu ve Hızlı Tren Hattı’nın kavşak noktasında olduğu için Eskişehir’i Anadolu’nun yıldızı olarak nitelendiren Tuna, son yıllarda şehrin sanayi yönünden büyük gelişim sağladığını kaydetti. Raylı Sistemler ve havacılık sektöründe Eskişehir’in stratejik öneme sahip olduğunu anlatan Vali Tuna, konuk büyükelçiye 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği adı altında yapılan etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Kültür ve turizm alanında da Eskişehir’in çok iyi yerlere geldiğini belirten Vali Tuna, kurumlar arasında yaşanan birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin Litvanya için önemli bir ortak olduğunu hatırlatan Büyükelçisi Kudzmanas ise, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ve Litvanya arasındaki ticari ilişkilerin önemine değinen Büyükelçisi Kudzmanas, birlikte iş yapabilme ve bağlantıları artırabilme adına bu tür yapılan toplantıları önemsediklerini aktardı.

Hisarlar Makine San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Zafer Türker de, Avrupa Birliği Projesi kapsamında, Hisarlar A.Ş. bilişim şirketinin Litvanya Üniversitesi ile 3 yıldan beri yürütmüş olduğu “Yapay Zeka” projesini anlattı.

Ziyaretin sonunda Büyükelçisi Kudzmanas, günün anısına Valilik Şeref Defterini İmzaladı. Vali Tuna da, Eskişehir’i ziyareti anısına Büyükelçisi Kudzmanas’a 2013 TDKB anı tabağı takdim etti.