Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Çelik, son birkaç hafta içinde Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir Sanayi Odası’nda (ETO) yaşananları kent adına kendilerini endişeye sevk ettiğini söyledi.

TOBB’a bağlı Genç Girişimciler Kurulu için iki kurumda delege seçimleri yapıldığını ve delegeler kurulun başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlediğini anımsatan Esnaf ve Ticaret Odalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Çelik, “Ancak delege seçimlerine ilişkin ‘şaibeli’ iddiaları, ayyuka çıkmış durumda. Delege olarak ismi listeye yazılan 88 kişinin ise hangi şartlarda seçildikleri belli değil. Kimdir bu insanlar, hangi şartlar göz önünde bulundurularak delege yazılmışlardır, hangi özelliklerinden dolayı isimleri listeye eklenmiştir, bilmiyoruz” diye konuştu.

İş adamları derneklerinin bu seçime ilişkin ortaya attığı çok ciddi iddialar bulunduğunu belirten Çelik, “Delegelerin nasıl seçildiğine dair karanlık noktalardan tutun da birbirleriyle ilişkili kişilerin delege seçilmesine kadar bir yığın soru işareti bulunuyor. MHP Eskişehir İl Başkanlığı olarak bu iddiaların takibimizde olduğunu hatırlatıyor, ETO ve ESO’dan bilgi talep ediyoruz. Oda yönetimleri, delege seçimleriyle ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmalıdır" diye konuştu.